Logo Tandarts Schoffelen

Bruxisme | Tandenknarsen

Door nachtelijk onbewust tandenknarsen en klemmen kunnen een hoop problemen ontstaan.

Door het voortdurend over elkaar schuiven van de kiezen ontstaat er behoorlijke slijtage van tanden en kiezen, met name van het glazuur. Dit kan op den duur ernstige schade veroorzaken en de kiezen kunnen zelfs barsten of afbreken. Vaak gaat het tandenknarsen gepaard met pijnklachten in de kaakspieren en in het kaakgewricht en zelfs hoofdpijn ten gevolge van de verhoogde spanning in de kaakspieren.

Onlangs zijn wij, na gedegen onderzoek, patiënten met deze klachten gaan behandelen met botox. De behandeling wordt reeds jaren met succes toegepast in het buitenland, maar is in Nederland nog redelijk onbekend.

Tandarts Schoffelen kende in zijn directe omgeving mensen die er last van hadden, heeft zich laten opleiden en deze techniek in Brunssum geïntroduceerd. De resultaten zijn zeer goed! Met behulp van botox injecties in de kaakspieren kan de spierspanning zodanig verlaagd worden dat er een vermindering van de klachten optreedt of dat het tandenknarsen zelfs helemaal stopt, hoofdpijn vermindert of verdwijnt volledig.

Download de informatieflyer